Overzicht events

Verkiezing Meest Invloedrijke Persoon 2018

GGD GHOR Nederland en de NPHF zijn voor de negende keer op zoek naar de Meest Invloedrijke Persoon in de publieke gezondheid. Wie zet zich sinds kort of misschien al jarenlang, op de meest creatieve, slimme, indrukwekkende manier in voor een betere publieke gezondheid in Nederland? Geef voor 28 maart aan wie volgens jou deze prijs verdient.

Bekijk inspiratievoorbeelden  

Geef hier jouw keuze door!

Fill out my online form.

Inspiratie

Iedere dag zetten duizenden mensen zich in voor een betere publieke gezondheid van alle Nederlanders. Via de jeugdgezondheidszorg; het gezonder maken van scholen; het bevorderen van bewegen, het tegengaan van roken, problematisch alcoholgebruik of obesitas. Aandacht voor seksualiteit en soa’s, de zorg voor asielzoekers en statushouders, noem het maar op. Wil je inspiratie opdoen? Op deze pagina zie je links naar blogs en nieuwsitems wie de afgelopen jaren de prijs hebben gewonnen. Lees je mee met hun ervaringen?

Van ons allemaal

Het is belangrijk voor de publieke gezondheid dat deze prijs weer wordt uitgereikt. Publieke Gezondheid is namelijk van ons allemaal. En krijgt ook steeds meer aandacht. Bijvoorbeeld via het recent gesloten Nationaal Preventieakkoord. Maar wie maakte voor jou in het afgelopen jaar het verschil? De eerdere winnaars zijn stuk voor stuk enthousiast en nog steeds blij met hun uitverkiezing.

Als jij je keuze hebt doorgegeven, zal een vakjury uit de lijst met namen de definitieve winnaar kiezen. De top drie wordt uitgenodigd op het Nationaal Congres Volksgezondheid 2019 op 11 april aanstaande. Tijdens het congres wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Sarah Voss en Esther Pullen. Winnaars 2017

De sociaal verpleegkundigen van GGD Hart voor Brabant kregen de prijs vanwege hun bijdrage aan een vernieuwende aanpak voor de omgang met personen met verward gedrag.
De vakjury beschrijft Voss en Pullen als "concreet, verbindend en in staat hulp te bieden aan een groep die buiten de boot dreigt te vallen". Het project van Wijk GGD’ers draait om het bieden van de juiste zorg om te voorkomen dat het gedrag van verwarde mensen escaleert.

Lees verder over Sarah en Esther

Connie Rijlaarsdam. Winnaar 2016

Daar sta je dan. Een jaar lang mag je jezelf de meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid noemen. Overrompeld, trots en genietend van alle aandacht realiseerde ik me dat deze mooie erkenning hét moment was om het Nu Niet Zwanger (NNZ)-programma landelijk onder de aandacht te brengen. Na mijn verkiezing tot meest invloedrijke persoon is het snel gegaan. Veel media-aandacht, maar ook veel aandacht van gemeenten die met het idee aan de slag willen.

Lees verder over Connie

Machteld Huber. Winnaar 2015

Deze erkenning vanuit de publieke gezondheid heeft voor mij als voormalig huisarts en wetenschapper echt betekenis. De enorme aandacht deed mij bijna on-Nederlands aan en leek onnodig, maar ik beken: deze prijs heeft me doen beseffen dat de waardering voor het concept Positieve Gezondheid groot is. Ik merkte steeds vaker hoe de prijs voor mij werkte! Ik houd nog steeds lezingen en vaak wordt deze uitverkiezing gemeld in de aankondiging. Het voelt iedere keer een pietsie als ‘jarig zijn’. 

Lees verder over Machteld

Yvonne Vanneste. Winnaar 2014

Helemaal antwoord geven op de vraag wat deze prijs mij gebracht heeft, kan ik niet. Echter, dat het winnen van mijn prijs het M@ZL project in de schijnwerpers heeft gezet, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Het krijgt bij nieuwe gremia zoals onderwijs en overheid, de aandacht die het verdient. Want zoals Herman Brood en Henny Vrienten ver voor de eeuwwisseling al zongen: ‘Als je wint, heb je vrienden.’ In het liedje zit een dubbele bodem want naast de zogenaamde echte vrienden heb je ook mensen nodig die je verder helpen, adviseren en steunen. Zonder deze mensen ben je nergens. Jong of oud. Dat maakt deze prijs voor mij en voor M@ZL van goud.

Lees verder over Yvonne

Overige winnaars

  • Mariet Paes, directeur Provinciale Gezondheid in Brabant
  • Joan Briels, wethouder gemeente Laarbeek
  • Jos van de Sande, arts infectieziekten
  • Frank Klaassen, DPG GGD Zuid-Limburg

Overzicht events