U kon negen weken lang, de voor u, Meest invloedrijk persoon in de publieke gezondheid 2018 nomineren. Inmiddels is de top drie bekend.

Wordt het Mascha Kamphuis, jeugdarts en medisch directeur bij het LECK, Renske Nijdam, Adviseur milieu en gezondheid of Iva Bicanic, Hoofd Landelijk Psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld? De vakjury bepaalt wie er op donderdag 11 april met de prijs vandoor gaat.

De vakjury bestaat dit jaar uit: oud-staatssecretaris Martin van Rijn, wethouder van Utrecht Victor Everhardt, hoofdredacteur van Skipr en Zorgvisie Simon Broersma en de oud-winnaars Wijk-GGD’ers Esther Pullen en Sarah Voss. Allemaal mensen die zeer betrokken zijn bij de publieke gezondheid in Nederland.

Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid
De winnaar mag zich een jaar lang de Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid noemen. Dat houdt in veel media-aandacht voor eerdere prestaties maar zeker ook kansen voor toekomstige projecten of doelen. Echt een prijs die je kunt verzilveren!

GGD GHOR Nederland en de Federatie voor Gezondheid organiseren deze verkiezing voor alweer het negende jaar. De meest invloedrijke persoon heeft iets betekend binnen de publieke gezondheid op het gebied van jeugd, veiligheid of sociaal domein.

Uitreiking
Mascha, Renske en Iva zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking op het Nederlands Congres Volksgezondheid op 11 april a.s. Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland, overhandigt de prijs. De uitreiking vindt plaats van 12.00 tot 12.30 uur in de Jaarbeurs in Utrecht.

Eerdere winnaars van de prijs waren: Jos van de Sande, Joan Briels, Frank Klaassen. Mariet Paes, Yvonne Vanneste, Machteld Huber, Connie Rijlaarsdam en de Wijk GGD’ers Sarah Voss en Esther Pullen.