Met trots maken wij de namen van de vakjury voor de Meest invloedrijke persoon in de Publieke Gezondheid bekend. Deze onafhankelijke vakjury bepaalt wie er het meest heeft betekend voor de publieke gezondheid in het afgelopen jaar.

De jury bestaat uit: oud-staatssecretaris Martin van Rijn, wethouder van Utrecht Victor Everhardt, hoofdredacteur van Skipr en Zorgvisie Simon Broersma en de oud-winnaars Wijk-GGD’ers Esther Pullen en Sarah Voss. Allemaal mensen die zeer betrokken zijn bij de publieke gezondheid in Nederland.

Meer over de verkiezing
Net als de acht voorgaande jaren zijn we op zoek naar een persoon die veel voor de publieke gezondheid heeft betekend. Dat kan zijn op het gebied van jeugd, veiligheid of het sociale domein. Oud-winnaars vertellen op onze site wat deze mooie prijs hun heeft gebracht en waarom het een boost geeft aan hun werk en project. Tot 28 maart kan iedereen twee namen doorgeven waarvan diegene vindt dat de persoon of het project waar deze persoon voor staat de winnaar van de prijs moet worden. Dat kan via de website van GGD GHOR Nederland. GGD GHOR Nederland en de Nederlandse Federatie voor Public Health (NPHF) organiseren deze verkiezing alweer voor het negende jaar.

Eerder winnaars van de prijs waren: Jos van de Sande, Joan Briels, Frank Klaassen. Mariet Paes, Yvonne Vanneste, Machteld Huber, Connie Rijlaarsdam en de Wijk GGD’ers Sarah Voss en Esther Pullen.   

Hoe gaat de jury te werk?
Aan de jury de taak om uit een top vijf van alle genoemde namen een top drie te kiezen. Deze top drie wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking op het Nederlands Congres Volksgezondheid op 11 april a.s. De prijs zal worden uitgereikt door Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland. De uitreiking vindt plaats van 12.00 tot 12.30 uur in de Jaarbeurs in Utrecht en de toegang daarvoor is gratis. Aanmelden kan via: info@decongresbalie.nl