De GGD gezondheidsdata app is vernieuwd en bevat nu ook de cijfers uit de Gezondheidsmonitor Volwassenen & Ouderen 2016 en de cijfers uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 2015. Verder zijn er nog meer gezondheidsthema's opgenomen zoals informatie over alcohol, overgewicht en roken. De vernieuwde app is nu beschikbaar in de app stores.

Voor wie is de app?
De app is speciaal ontwikkeld voor gemeenteraadsleden en beleidsmakers en stelt op eenvoudige wijze de resultaten van de meest recente Gezondheidsmonitors beschikbaar. De GGD'en voeren deze Gezondheidsmonitors uit in opdracht van de gemeenten en geven met de onderzoeken een zo volledig mogelijk overzicht van de gezondheid, sociale situatie en leefstijl van Nederland. De GGD'en werken hierin samen met GGD GHOR Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de app kan men cijfers vergelijken met andere gemeenten en landelijke gemiddelden. Naast de gezondheidsdata kan men ook informatie over de rol en taken van de GGD’en vinden. Voor het verhaal achter de cijfers kan contact worden opgenomen met de GGD in de regio.

Meer informatie vind je in de factsheet.