Sinds de start van Stoptober hebben zich al 50.000 deelnemers gemeld die in de maand oktober stoppen met roken. Afgelopen donderdag verlieten ook de 50 deelnemers het Stoptoberhuis om na vijf dagen coaching nu op eigen kracht het stoppen-met-roken vol te houden. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis is vol lof over alle initiatieven die er genomen worden in het kader van de campagne: “Stoptober is een ontzettend goede actie, omdat het mensen helpt er samen voor te gaan. Samen gaat het toch beter dan alleen.” 

Stoptober is voor het vijfde jaar op rij een succes in Nederland. Inmiddels hebben meer dan een kwart miljoen mensen meegedaan. Volgens onderzoek van Amsterdam UMC lukt het 70% om 28 dagen te stoppen. 20% tot 30% is na een jaar nog steeds gestopt met roken. Deelnemers van Stoptober komen uit alle lagen van de bevolking: van jong tot oud, van hoog- tot laagopgeleid. Ruim 40% van de deelnemers rookte meer dan twintig sigaretten per dag. Aanmelden voor Stoptober kan nog tot en met 31 oktober.
 
GGD GHOR Nederland is een van de initiatiefnemers van Stoptober, naast partijen als de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, Longfonds Trimbos Instituut en Alliantie Nederland Rookvrij, en ondersteunt de GGD'en bij de lokale activiteiten in het kader van de campagne.