De Bosatlas van de Veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren als geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Het eerste exemplaar werd donderdagmiddag 30 november aangeboden aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven.

In de Bosatlas van de Veiligheid is ook GGD GHOR Nederland terug te vinden met een dubbele pagina over ‘Gezondheid en Veiligheid bij Evenementen’. Daarnaast is een bijdrage geleverd aan de themapagina’s waterveiligheid en rampenbestrijding. 

Voor het organiseren van een evenement, dient een organisator een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Voordat deze vergunning wordt afgegeven, adviseert de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) samen met de GGD het openbaar bestuur over geneeskundige en gezondheidsaspecten bij die evenementen. Wat daar allemaal bij komt kijken is in de atlas weergegeven door een overzichtelijke infographic.

 De Bosatlas van de Veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel. Verder krijgen alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle beroepsopleidingen voor veiligheidskunde in Nederland krijgen in het voorjaar van 2018 een set atlassen met lespakket aangeboden door enkele overheidsinstellingen en bedrijven.