Wie wordt de opvolger van Yvonne Vanneste, GGD West-Brabant. Zij was vorig jaar de meest invloedrijke persoon vanwege haar succesvolle werk om te voorkomen dat jongeren afhaken op school met het schoolverzuimproject (M@ZL).

Het begint een mooie traditie te worden want op 8 februari start alweer de 6de editie van de verkiezing ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid’. Wie heeft in 2015 het meest betekend in de publieke gezondheid in Nederland? Iemand uit het werkveld? Uit de wetenschap of een ambtelijke organisatie? Politiek of pers? Of juist iemand die buiten de voor de hand liggende terreinen valt. Aan u de keuze. 

Vorig jaar organiseerden de NPHF en GGD GHOR Nederland voor de 5e keer de verkiezing. En met succes! U stemde massaal op bekende en minder bekende mensen in de publieke gezondheid. De winnaar van vorig jaar was Yvonne Vanneste, jeugdarts van GGD West-Brabant. Zij won door haar succesvolle werk om te voorkomen dat jongeren afhaken op school met het schoolverzuimproject (M@ZL).

Weet u nu al wie Yvonne Vanneste (2014), Mariet Paes (2013), Frank Klaassen(2012), Joan Briels (2011) en Jos van de Sande (2010) op moet volgen? Nomineer dan vóór 13 maart uw favoriet. Vanaf 14 maart krijgt u de kans om op één van de vijf meest genomineerde mensen te stemmen. Want u bent de jury!

Maak hier uw nominatie kenbaar

De uitslag van de verkiezing wordt bekendgemaakt tijdens het avondprogramma van het NCVGZ congres op woensdag 6 april in Rotterdam en op de sites van GGD GHOR Nederland en de NPHF.