Oud-hockeyster en huidig professioneel pokerspeelster Fatima Moreira de Melo gaat als ambassadeur voor Right to Play begin september naar Uganda. Ze had daarvoor dinsdag een afspraak gemaakt bij GGD Rotterdam Rijnmond voor het nodige advies en een aantal vaccinaties.


Van 7 tot en met 12 september verblijft zij met nog twee Pokerstars in de hoofdstad Kampala. “We hebben onlangs tekst en uitleg gehad over de omstandigheden daar. Die zijn erg slecht. Uganda is een arm land. Ik hoorde toen een verhaal dat het meest populaire jongetje in een dorp een jongetje was met lange mouwen, omdat ze van zijn shirt een voetbal van konden maken."
"Sport en spel zijn voor de kinderen daar namelijk heel belangrijk. Het is dan ook een goede manier om hen duidelijk te maken hoe ze goed kunnen zorgen voor hygiëne, gezondheid en veiligheid. Daar zet ik mij graag voor in.”

Voor haar eigen gezondheid zorgde Moreira de Melo door inentingen en informatie bij de GGD in Rotterdam te halen. Het was niet voor het eerst dat ze daar was, met het Nederlands hockeyteam was ze al in Zuid Afrika geweest en haar eerdere deelname aan Expeditie Robinson bracht haar in Maleisië. Ook toen liet ze zich voorlichten en vaccineren door de Rotterdamse Reizigerszorg, net als dinsdag. 
Met een actueel vaccinatieboekje, de nodige informatie en drie vaccinaties verliet ze met het uitspreken van een ‘tot de volgende keer’ goed voorbereid het pand.