Met de invoering van de Jeugdwet komen huisarts en jeugdarts elkaar vaker tegen. De nieuwe praktijkkaart Huisarts - jeugdarts toont hoe zij elkaar aanvullen en hoe zij elkaar beter kunnen vinden.

Door de invoering van de Jeugdwet is het voor zowel huisartsen als jeugdartsen zichtbaarder dat ze aanvullend aan elkaar kunnen werken en dat hiervoor afspraken nodig zijn. De nieuwe praktijkkaart Huisarts – jeugdarts toont hoe zij elkaar aanvullen, juist doordat er sprake is van duidelijk afgebakende werkterreinen. De jeugdarts, in dienst bij de GGD of JGZ-organisatie, ziet kinderen in een andere context dan een huisarts. De jeugdarts staat daarnaast in direct contact met de gemeente. Aan de hand van de praktijkkaart Huisarts - jeugdarts kunnen huisartsen en jeugdartsen de twee werelden met elkaar combineren.

Gezamenlijk initiatief
De praktijkkaart is door de LHV samen met de vereniging Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) ontwikkeld. Alle huisartsen en jeugdartsen ontvangen de komende maand een geplastificeerde praktijkkaart. Daarnaast is de praktijkkaart te downloaden via de website van de LHV en AJN.