GGD GHOR Nederland en SBOH ondertekenen mantelovereenkomst over opleiden artsen Maatschappij en Gezondheid

20 juni 2018

GGD GHOR Nederland ondertekende woensdag 20 juni de mantelovereenkomst met SBOH, landelijk werkgever van artsen in opleiding tot medisch specialist, over het opleiden van artsen Maatschappij en Gezondheid. In de mantelovereenkomst zijn een aantal afspraken en verantwoordelijkheden rondom het landelijk werkgeverschap vastgelegd zoals arbeidsvoorwaarden en financiering. 

lees meer

Verminder ziekte als gevolg slechte luchtkwaliteit

14 juni 2018

Nederland zou, in lijn met het advies van de Gezondheidsraad, moeten streven naar concentraties luchtverontreiniging die onder de WHO-advieswaarden liggen, in plaats van de minder strenge Europese waarden. Alleen zo kan wat gedaan worden aan de nadelige gezondheidseffecten voor grote groepen mensen.

lees meer

De riolering van de 21e eeuw

5 juni 2018

De vorige revolutie in de publieke gezondheid vond ruim een eeuw geleden plaats. Toen haalden we met de komst van de riolering het vuil van de straat. Het is tijd voor de volgende revolutie. 

lees meer

Aan tafel!

26 april 2018

Ik houd ervan om lekker te koken. Het is een uitdaging om met gezonde ingrediënten iets bijzonders te maken. Daarbij laat ik me graag inspireren.

lees meer

Uitvoering VGV-beleid onderzocht

11 april 2018

GGD GHOR Nederland heeft de uitvoering van het huidige preventiebeleid voor VGV (vrouwelijke genitale verminking) laten onderzoeken. Uit de quick scan blijkt dat medewerkers in de jeugdgezondheidszorg goed bekend zijn met het beleid, maar dat goede uitvoering niet altijd eenvoudig is. GGD GHOR Nederland kondigt daarom een aantal acties aan om medewerkers in de jeugdgezondheidszorg hierbij te ondersteunen.

lees meer