Reactie JGZ-organisaties op artikel Consumentenbond

26 januari 2018

De Consumentenbond publiceerde dinsdag 23 januari in de Consumentengids van februari een artikel over het opvragen van het kinddossier bij Jeugdgezondheidszorgorganisaties (consultatiebureaus, waaronder GGD’en). Hieronder volgt een reactie. 

lees meer

Vakantiebeurs 2018: NL reist gezond, veilig en bewust

10 januari 2018

Dromen over vakantie, dat is toch genieten? Gezond, veilig en bewust reizen maakt (thuiskomen van) de reis nog fijner. Daarom staat de GGD samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane tijdens de Vakantiebeurs 2018 op het NLreist-plein.

lees meer

Uitbreiding hielprikscreening

22 december 2017

Staatssecretaris Blokhuis van VWS heeft de Tweede Kamer donderdag geïnformeerd over zijn besluit om de hielprikscreening uit te breiden. Het gaat om het toevoegen van 12 aandoeningen. 

lees meer

Ook GGD GHOR Nederland in Bosatlas van de veiligheid

30 november 2017

De Bosatlas van de Veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren als geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Het eerste exemplaar werd donderdagmiddag 30 november aangeboden aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven.

lees meer

Online cursussen gezondheid statushouders voor zorgprofessionals beschikbaar

30 november 2017

Zorgprofessionals kunnen vanaf nu de online cursussen ‘Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond’ en ‘Refugee Care[e] Education’ volgen. GGD GHOR Nederland en Pharos hebben deze cursussen voor deskundigheidsbevordering op het gebied van statushouders (mede) ontwikkeld, in het kader van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders.

lees meer