Lood in kraanwater nog steeds te hoog

6 november 2019

Het Nederlandse drinkwater is het gezondste wat u kunt drinken. Maar het is ook al lang bekend dat kraanwater te veel lood kan bevatten in huizen met loden leidingen en in woningen met nieuwe kranen of drinkwaterinstallaties.

lees meer

GGD GHOR Nederland positief over klimaatbeleid maar blijft aandacht vragen voor gezondheid

21 oktober 2019

Het klimaatbeleid van het kabinet levert ook een bijdrage aan de gezondheid. Sommige maatregelen zullen zelfs direct tot grote gezondheidswinst leiden. Sommige maatregelen hebben echter ook neveneffecten die een risico kunnen vormen voor de gezondheid. GGD GHOR roept op om bij besluiten ook de effecten op de gezondheid mee te laten wegen en aandacht te hebben voor kansen waarbij klimaatmaatregelen ook de gezondheid beschermen of verbeteren.

lees meer

GGD’en kiezen voor nieuw opleidingsplan artsen Maatschappij en Gezondheid

17 oktober 2019

De Raad van directeuren van GGD GHOR Nederland heeft haar steun uitgesproken voor het nieuwe landelijke opleidingsplan voor artsen Maatschappij en Gezondheid. In het opleidingsplan van de KAMG wordt voorgesteld om alle artsen in opleiding (AIOS) in de publieke gezondheid in vier jaar op te leiden tot arts Maatschappij en Gezondheid. Nu is het nog mogelijk om twee jaar opgeleid te worden in een zogenaamd profiel. Vanaf 2021 is het de bedoeling dat alle AIOS zich specialiseren tot arts M&G.

lees meer

Nijmegen sluit eerste lokale Preventieakkoord

7 oktober 2019

Nijmegen is de eerste stad die, in navolging het Nationale Preventieakkoord, een lokaal preventieakkoord sluit. Hierin worden de nationale ambities over roken, overgewicht en overmatig alcoholmisbruik vertaald naar lokale afspraken.

lees meer