Ook GGD GHOR Nederland in Bosatlas van de veiligheid

30 november 2017

De Bosatlas van de Veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren als geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Het eerste exemplaar werd donderdagmiddag 30 november aangeboden aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven.

lees meer

Online cursussen gezondheid statushouders voor zorgprofessionals beschikbaar

30 november 2017

Zorgprofessionals kunnen vanaf nu de online cursussen ‘Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond’ en ‘Refugee Care[e] Education’ volgen. GGD GHOR Nederland en Pharos hebben deze cursussen voor deskundigheidsbevordering op het gebied van statushouders (mede) ontwikkeld, in het kader van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders.

lees meer

Inspiratiemagazine Gezondheid Statushouders online

27 november 2017

Het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders is nu een jaar aan de slag. In die periode is veel gedaan om gemeenten te helpen bij het opzetten van een integrale, samenhangende en preventieve aanpak rondom welzijn en gezondheid van statushouders. Het programma loopt nog door tot juli 2018. Maar wat is er tot nu toe gedaan? Welke stappen zijn al gezet? Daarover informeren wij u in ons Inspiratiemagazine Gezondheid Statushouders. 

lees meer

Eén nieuw landelijk alarmeringssysteem voor reanimatie

7 november 2017

HartveiligWonen en HartslagNu, de twee alarmeringssystemen voor reanimatie en AED-hulpverlening in Nederland, slaan de handen ineen en gaan over naar één landelijk systeem om burgerhulpverleners te alarmeren wanneer uit hun buurt een melding binnenkomt van een circulatiestilstand. 

lees meer