Persoonlijke Gezondheidscheck werpt vruchten af

10 augustus 2018

Uit onderzoek van Tranzo van de Universiteit Tilburg blijkt de Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) een veelbelovend e-health instrument ter bevordering van de volksgezondheid. Zowel huisartsen als deelnemers zijn overwegend positief over het initiatief en deelnemers geven aan na gebruik meer motivatie te hebben om aan hun gezondheid te werken.

lees meer

Hitteplan niet meer actief

8 augustus 2018

Het Nationaal Hitteplan is vanaf woensdagochtend 8 augustus 2018 niet meer actief. Vanaf woensdag is het minder warm. Het KNMI en het RIVM blijven uiteraard alert op nieuwe periodes van aanhoudende warmte.

lees meer

Hitteplan actief in delen van Nederland

2 augustus 2018

Op 2 augustus 2018 is het hitteplan geactiveerd voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. KNMI heeft code geel afgekondigd voor deze provincies. Het RIVM waarschuwt deze regio’s voor enkele dagen hitte en roept op extra aandacht te besteden aan groepen kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te beperken.

lees meer

Geen echte verbetering voor gastouderopvang

16 juli 2018

GGD GHOR Nederland wil niet dat er een pas op de plaats wordt gemaakt bij de kwaliteitsverbetering van de gastouderopvang. Dat stelt de vereniging in reactie op een Kamerbrief van staatssecretaris Van Ark. In die brief geeft de staatssecretaris aan onvoldoende inzicht te hebben in of, waar en hoe de kwaliteit van gastouderopvang verbeterd kan worden. Waardoor nu geen echte verbeteringen worden aangekondigd.

lees meer

Tweede Kamer debatteert over luchtkwaliteit: GGD GHOR Nederland pleit voor afstand stallen en bewoning

4 juli 2018

Luchtkwaliteit is donderdag 5 juli het onderwerp van het Algemeen Overleg dat de Vaste Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat heeft met staatssecretaris Van Veldhoven. GGD GHOR Nederland heeft vanwege dit overleg wederom aandacht gevraagd voor roet (verkeersmaatregelen) en afstand veehouderij en bewoning. Intensieve veehouderij moet gezien worden als een industriële activiteit, zo stelt de vereniging.

lees meer

GGD GHOR Nederland en SBOH ondertekenen mantelovereenkomst over opleiden artsen Maatschappij en Gezondheid

20 juni 2018

GGD GHOR Nederland ondertekende woensdag 20 juni de mantelovereenkomst met SBOH, landelijk werkgever van artsen in opleiding tot medisch specialist, over het opleiden van artsen Maatschappij en Gezondheid. In de mantelovereenkomst zijn een aantal afspraken en verantwoordelijkheden rondom het landelijk werkgeverschap vastgelegd zoals arbeidsvoorwaarden en financiering. 

lees meer