Al 50.000 deelnemers van Stoptober

9 oktober 2018

Sinds de start van Stoptober hebben zich al 50.000 deelnemers gemeld die in de maand oktober stoppen met roken. Afgelopen donderdag verlieten ook de 50 deelnemers het Stoptoberhuis om na vijf dagen coaching nu op eigen kracht het stoppen-met-roken vol te houden. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis is vol lof over alle initiatieven die er genomen worden in het kader van de campagne: “Stoptober is een ontzettend goede actie, omdat het mensen helpt er samen voor te gaan. Samen gaat het toch beter dan alleen.” 

lees meer

Slotcongres einde Schakelteam personen met verward gedrag

27 september 2018

Na twee jaar ‘schakelen’ eindigt op 1 oktober het Schakelteam personen met verward gedrag. Vanmiddag komen de samenwerkende partijen bij elkaar tijdens het Slotcongres Schakelteam personen met verward gedrag. Het team onder leiding van Onno Hoes heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet om te komen tot een sluitende aanpak in iedere regio voor personen met verward gedrag. ‘Het team heeft zich enorm ingezet voor dit belangrijke onderwerp en heeft daarmee het thema personen met verward gedrag op de kaart gezet. Het is nu aan ons, samen met alle andere partijen, om dit werk voort te zetten’, aldus Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland.

lees meer

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

19 september 2018

Reactie GGD GHOR Nederland op de Miljoenennota: Gezondheid wordt beïnvloed door waar je woont, de kwaliteit van de lucht die je inademt, wat je eet, je werkplek of hoe veilig je je voelt.

lees meer

Vragen over meningokokkenvaccinatie

13 september 2018

Afgelopen maandag is de vaccinatiecampagne voor Meningokokken Type W gestart. Op dit moment krijgen GGD’en vragen van ouders over het vaccineren van kinderen die buiten de doelgroep van deze campagne vallen. Wat kun je doen als je kind buiten deze groep valt en je het wilt laten vaccineren? 

lees meer

Succesvol programma Nu Niet Zwanger krijgt landelijk vervolg

12 september 2018

Minister Hugo de Jonge brengt vandaag samen met verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam een speciaal huisbezoek in Tilburg. Zij bezoeken één van de kwetsbare ouders die haar kinderwens uitstelde door deel te nemen aan het project Nu Niet Zwanger. Met dit huisbezoek start officieel de landelijke uitrol van het project

lees meer

Tienervaccinatie tegen meningokokkenziekte van start

10 september 2018

Vanaf half september ontvangen jongeren, geboren tussen 1 mei en 31 december 2004 een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Met de slogan Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte nodigen het RIVM en de jeugdgezondheidsorganisaties jongeren uit deze vaccinatie te halen.

lees meer