Vakantiebeurs 2019: NL reist gezond, veilig en bewust

9 januari 2019

Heerlijk op reis, daar hoort een goede voorbereiding bij. Daarom is de GGD samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Douane en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aanwezig tijdens de Vakantiebeurs op het NLreistplein.

lees meer

Digitaal dossier verbindt preventie, zorg en welzijn

20 december 2018

Onlangs is het digitale dossier Verbinden Preventie, Zorg en Welzijn beschikbaar gekomen. Het dossier is de opbrengst van het project Preventie in de Buurt, waarin GGD GHOR Nederland, Het RIVM, het Centrum Gezond Leven en het Nederlandse Huisartsen Genootschap hun kennis bundelden om een krachtige impuls te geven aan samenwerken aan gezondheid in de wijk, buurt en gemeente.

lees meer

Natuurlijk (be)strijden wint Dragons´ Den 2018

13 december 2018

Natuurlijk (be)strijden, een initiatief van de gezamenlijke Brabantse GGD´en is winnaar van de Dragons´Den 2018 van GGD GHOR Nederland. Zij wonnen met hun inzending door meer koolmezen in te zetten om de overlast van de eikenprocessierups te bestrijden.

lees meer

Brede samenwerking voor vitalisering vakantieparken

29 november 2018

Vandaag is tijdens de Vakantieparkentop de ‘actie-agenda vakantieparken 2018-2020’ getekend. De actie-agenda is een gezamenlijke agenda van gemeenten, provincies, ondernemers, maatschappelijke organisaties en het Rijk om de multi-problematiek op vakantieparken aan te pakken. Minister Ollongren van het ministerie van Binnenlandse zaken (BZK) stelt in totaal bijna 2 miljoen beschikbaar om te voorkomen dat vakantieparken afglijden, of afglijdende parken perspectief te bieden voor de toekomst. Met aandacht voor de mensen die er wonen en betrokken ondernemers.  GGD GHOR Nederland is één van de ondertekenaars.

lees meer

Boek 'Zó werkt publieke gezondheidszorg'

23 november 2018

Wat hebben het alcoholverbod en gezondheidsbeleid met elkaar te maken? Wie is verantwoordelijk voor de bestrijding van infectieziekten? In het boek 'Zó werkt publieke gezondheidszorg' het antwoord op deze vragen.

lees meer