Regionale verschillen in gezondheid

11 mei 2017

Een derde van de volwassenen geeft aan door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in reguliere activiteiten. Ook geeft een derde aan één of meer langdurige aandoeningen te hebben. Toch ervaart drie kwart de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Er bestaan regionale verschillen in deze gezondheidsindicatoren. 

lees meer

Aandacht voor seksuele gezondheid: Kamerleden ontvangen Blije Doos

9 mei 2017

In de Tweede Kamer zijn de woordvoerders Ontwikkelingssamenwerking, Onderwijs, Emancipatie en Zorg verrast met een zogenoemde ‘Blije Doos’. Hiermee vragen Rutgers en tal van andere organisaties, zoals Movisie, SOA Aids Nederland, NVVS, FIOM, SeksHAG (huisartsen) en GGD GHOR Nederland aandacht voor het brede terrein van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden.

lees meer

Oproep GGD-bestuurders aan informateur Schippers: preventie-akkoord

6 april 2017

Het tegengaan van sociaaleconomische gezondheidsverschillen tussen groepen Nederlanders vraagt aandacht, steeds meer mensen krijgen op jongere leeftijd chronische ziekten en elk jaar sterven 20.000 mensen aan de gevolgen van tabaksverslaving. Zorgwekkende ontwikkelingen die vragen om actie. Nu het nieuwe kabinet wordt gevormd, roepen alle GGD-bestuurders dan ook op tot een breed gedragen preventie-akkoord.

lees meer