Veel aandacht preventie grote zorgdebat

21 februari 2017

Tijdens het Grote Zorgdebat maandag in Nieuwegein was preventie het meest populaire zorgonderwerp onder de 1100 aanwezigen. Ook alle partijen in de zorgbranche benadrukten het belang ervan. De term preventieakkoord viel.

lees meer

'Kabinet moet werk maken van preventieakkoord'

15 februari 2017

Hugo Backx, directeur GGD GHOR Nederland, roept het toekomstige kabinet op om het initiatief te nemen tot een nationaal preventieakkoord met betrokken partijen. De inspanningen in het akkoord moeten erop gericht zijn om de gezondheidsverschillen tussen Nederlanders te verkleinen.

lees meer

Politici 10 partijen debatteren over toekomst van de zorg

7 februari 2017

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Op maandag 20 februari debatteren woordvoerders zorg van tien politieke partijen over dit belangrijke thema in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017.

lees meer

1000ste vignet Gezonde School uitgereikt

26 januari 2017

’t Atrium in Amersfoort heeft op donderdag 26 januari 2017 het 1000ste vignet Gezonde School ontvangen. Tijdens een feestelijke uitreiking overhandigde Muriёlle Springer, directeur van de VO-raad de plaquette aan Harko Boswijk, rector van ‘t Atrium. Wethouder Hans Buijtelaar overhandigde het bijbehorende themacertificaat Bewegen en sport.

lees meer

JouwGGD.nl trekt ruim 427.000 unieke bezoekers

19 januari 2017

JouwGGD.nl, dé landelijke jongerenwebsite van 20 GGD’en en een jeugdgezondheidsorganisatie, heeft in 2016 ruim 427.000 unieke bezoekers getrokken. De website die zomer 2014 landelijk is gegaan, maakt sindsdien een enorme groei door.

lees meer

Column Paul van der Velpen: Gelijke kansen op longkanker

12 januari 2017

In supermarkten en benzinestations is voor iedereen boven de 18 jaar een product te koop dat op termijn de helft van de gebruikers doodt. U weet wat het is? Juist, sigaretten. Roken heeft grote negatieve invloed op zwangerschap en op het kind: van complicaties tijdens de zwangerschap tot kans op astma, aangeboren afwijkingen, latere groei- en ontwikkelingsproblemen bij het kind.

lees meer